Század szabályzat

1. Alapelvek

1.1
A század azért jött létre, hogy II. világháborús szimulátorokkal játszunk, és jól érezzük magunkat. Mindig tisztán és becsületesen küzdünk, és ugyan ezt várjuk ellenfeleinktől. Továbbá ezzel a virtuális századdal szeretnénk kifejezni tiszteletünket és hálánkat, a bátor magyar férfiak iránt, akik életüket adták hazánk védelméért. Létszámuk kicsi volt, de szívük annál nagyobb.

1.2
Újonc felvétel jelenleg van, ha szeretnél jelentkezni a századba, akkor ezt a fórumunkban teheted meg. Ezután felvesszük veled a kapcsolatot e-mailen, majd Team Speak 3-on. (A szerver címet, és jelszót email-ben küldjük el.)

1.3
A tagfelvétel, előléptetések, kizárások a századvezetésre tartoznak. Bármilyen kérdéssel, vagy problémával közvetlenül a századvezetés valamelyik tagját kell megkeresni, nem nyilvános fórumokon keresztül, stb.

2. Jelentkezési feltételek, kiképzés

2.1
A 16. életévüket betöltött személyek jelentkezését várjuk, akik elhivatottak a virtuális repülés iránt, komolyan gondolják a századhoz való tartozást.

2.2
A századon belül általában 2, maximum 3 újonc kaphat párhuzamosan kiképzést. Ha ennél kevesebb újonc van, valamint a századvezetés alkalmasnak tartja rá a jelentkezőt, akkor minden további nélkül elkezdődhet a kiképzés.

2.3
Újonc státusz
Az újonc először is megkapja annak az oktatónak a nevét, aki az ő kiképzéséért felel. A kiképzéseket minimum heti 1 alkalommal kell végezni, előre egyeztetetett időpontban.
Ha az oktató huzamosabb ideig nem tud jelen lenni, köteles kijelölni valakit, aki helyettese lesz arra az időre.

2.4
Az újonc a kiválasztott név mellett felrak egy T-betűt és így jön a Hyperlobby-ra: 101/9_Név_T.

2.5
Az oktató határozza meg mindig az adott kiképzés célját, de az újonc is bátran kifejezheti, hogy mi az, amiben gyengének érzi magát. Az oktató kijelölhet az újonc számára offline feladatokat, amiket track formájában az újoncnak el kell készítenie és be kell mutatnia.

2.6
A képzés akkor tekinthető befejezettnek ha a kadét az előírt tantárgyakból sikeres elméleti, és/vagy gyakorlati vizsgát tett.

2.7
A kiképzések végcélja, hogy az újonc akár kísérőként, akár vezérként sikeresen túlélhessen bevetéseket. Az első 50 bevetésen a légigyőzelmek másodlagosak. A lényeg, hogy ne egy repülő agyagtábla legyen a vörös hiénák lőterén!

3. Részvételi feltételek

3.1
A felvett tag őrmesterként kezdi tevékenységét. Előléptetésről a vezérkar dönt. Ezt leginkább repülőtudása, a század tevékenységében való részvétele és annak intenzitása határozzák meg.

3.2
Bármilyen fajta csalás kizárással jár!

3.3
Politikai nézeteknek helye nincs a 101/9-ben.

3.4
Kultúrált viselkedés kötelező. A tisztelet mind az ellenfél mind a saját tagok számára elvárt. Így pl. tilos sértegetni, ejtőernyőn lógó pilótára, vészhelyzetben leszálló gépre (amelyik már nem harcképes) lőni!

3.5
Ha valaki nem vesz részt a század repülésein - és előre nem jelezi - valamint a fórumon sem mutat semmilyen aktivitást, a fórumon való utolsó hozzászólástól számított három hónap múlva tartalékos állományba kerül. Egy hétnél hosszabb idejű eltávot kötelező a fórum Eltáv topicban jelenteni. Amennyiben hiányzását előre jelzi, abban az esetben nincsenek szankciók.

3.7
A részvétel minimum kb. heti két órát jelent. Ezt akár egy nap alatt is lerepülheti a két repülési nap (szerda, vasárnap) közül.

3.8
Mivel a 101/9. a tengelyhatalmak oldalán harcol, szinte mindig német típusokkal repülünk online. Ennek ellenére igen szerencsés az ellenoldal gépeinek minél szélesebb ismerete és azok minél magasabb szintű vezetése.

4. Repülési szabályok

4.1
Minden repülés Full Real. Kivétel ez alól egyes esetekben (pl. edzésen) a külső nézet, mivel külső nézetben könnyebben megfigyelhetők az események illetve a pilóták tudása.

4.2
Kötelező a társakat segíteni amennyiben a körülmények engedik. A "mentem a bőrömet, míg más bajban van" mentalitás nem illik a 101/9. repülőihez!

4.3
A levegőben előre megbeszélt rajparancsnok, ill. vezér - kísérő rendszer alapján kell repülni a hatékony csapatmunka érdekében. Ezek kialakítása repülő-tudás alapján célszerű, tehát nem feltétlenül rendfokozat-függő. Online war bevetések mindig kötelékben történnek, kivétel, ha a repülés előtt eltérő taktikát beszélünk meg. Ha nincs kihangsúlyozva, hogy valaki a rajtól elszakadhat, akkor - alapesetben - a kötelékben kell maradnia, és aktívan részt venni a feladatok teljesítésében.

4.4
Kötelező a géppárok kialakításra való törekedés, a csapatmunka. Szerencsés, ha az újoncok tapasztalt pilóták kísérőiként tudnak repülni.

4.5
Kötelező a TeamSpeak használata. Harcban a hangzavar elkerülése érdekében lehetőleg csak a géppárral kommunikáljunk. Ez alól kivétel a banditák jelzése.

4.6
Támadási parancsot csak a rajparancsnok adhat. Nincsenek magánakciók!

4.7
Ha egy ellenséges gépet már támad valaki, arra tilos lőni, amíg társunk elől ki nem tér a támadott gép.

5. Rendfokozatok

5.1
Rendfokozatokat és kitüntetéseket a tagok teljesítményük, és aktív frontszolgálat után kapnak.

5.2
Belépéskor mindenki őrmesteri rendfokozatot kap (indokolt esetben, a századparancsnokság beleegyezésével ettől el lehet térni).


Köszönet a Pumáknak, köztük is VO101_Tom-nak, hogy módosíthattuk, felhasználhattuk a VO101 szabályzatát.

2011.06.05.

101/9_Kabóca Szpk.

Fullscreen
Fullscreen
Fullscreen